Re: [Linux-ag] Bir ilginc ag sorusu

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

From: Levent Aksu (levent@leventaksu.com)
Date: Sat 19 Aug 2006 - 20:57:33 GMT


Sınırlı ağ bilgim olduğunu baştan söyleyeyim, hiç iddialı değilim ama düşününce şunu söyleyebilirim ki karşı tarafta birleştirici bir yazılım kullanarak bunu yapabiliyor olmalısınız. Zamanında (1999 civarı) 2 dial-up ile birazcık daha hızlı bir bağlantı elde etmek mümkün oluyordu ancak ISP tarafında bu bağlantılar birleştiriliyordu.
Bence böyle bir birleştirme olmadan toplam ağ genişliğinizi 1.5'a çıkarabilseniz bile, diyelim ki bir serverdan download yaparken bu hıza ulaşamazsınız. Bir download manager ile olduğu gibi farklı yollardan 3 tane bağlantı açabilirseniz ancak o zaman 1.5'a çıkarsınız.

Serdar Sahin wrote:

Merhabalar,

 

Bu soruma cevap veren arkadaslara cok tesekkur edecegim. Soruma gelince ;

 

Bilgisayarima gelen 3 farkli internet connection’i var.  Biri PCMCI wireless karttan gelen, bir digeri USB wireless karttan gelen, bir digeride ethernet kartima gelen baglanti. Ben bir sekilde, bir yazilimla veya bir firewall kurali ile veya herneyse ile bu baglantilari bir sekilde birlestirmek istiyorum. Isin biraz fantazi kismindayim, yani surekli kullanacagim bir sistem olmayacak. Yalnizca bunu Linux altinda yapabilir miyim onu ogrenmek istiyorum. Bir sekilde load balancing yapilabilmesi gerek, belki bir server mantiginda da olabilir ama aklima mantikli hic bir cozum gelmedi. Deneyimleriniz dogrultusunda yapacaginiz oneriler beni cidden cok mutlu edecektir..

 

Kisaca 3 tane 512 kbps baglantim varsa, ben bunu bir sekilde 1.5 mbps kullanmak istiyorum.. Kesinlikle mumkun olmali..

 

Cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurler,

 

Iyi Calismalar Herkese,

 

Serdar Sahin

.


_______________________________________________ Linux-ag mailing list Linux-ag@liste.linux.org.tr http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-ag

_______________________________________________
Linux-ag mailing list
Linux-ag@liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-ag


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

---------

Bu arsiv hypermail 2.1.2 tarafindan uretilmistir.