RE: [Linux] Mandriva wine ve ortak partition sorunları

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

From: Mary Tobook (cxa1191s@hotmail.com)
Date: Fri 23 Sep 2005 - 08:17:42 EEST



Bilgisayarımın 3. 40 gb lık partion ının ext3 olarak formatladıktan sonra yüklediğim Mandriva Limited Edition 2005(Mandrake 10.2 olmalı) dağıtımında Windows programlarını çalıştırmak için yüklediğim Wine programnın bulamıyorum..:) Menü kızmında Wine adı altında çıkan kalsöre giriy yok diyor ve programı bir türlü açamıyorum ayarlamak için.. Windows a uygun setupları indirdiğim zaman ise yüklemek mümkün ama çalıştırmak mümkün olmuyor.. Bu iş nasıl çözülürß
Bir diğer sorum ise Linux da Windows için kullandığım partitionları tanıtmak mümkün değilmi? Mesela diğer partion lardaki mp3 leri veya resimler Linuxda açamazmıyım? Açabiliyorsam nasıl olur? Bir diğer sorum ise Linux u ve Kernel i, komutları öğrenmek için en uygun şekil nedir? Daha çok yeniyim.. Bir kitap veya dergi?.. Şimiden teşekkürler..

>_______________________________________________

ilk sorunuz için;

mcc ile eğer kurduğunuza eminseniz önce kaldırıp sonra yeniden kurun. ayrıca winecfg gibi bir ayar programı olmalı. wine den önce bu ayar programını kullanmayı deneyebilirsiniz.

ikinci sorunuz ise;

/mnt dizini altında win_c , win_c2 , win_d gibi dizinlere bu partitionları(diskleri yani windowsda bulunan c: d: vb.) otomatik olarak bağlamıştır. tk yapmanız gereken bu dinizlerin içine bakmak. Normalde bu işlemi otomatik olarak yaptığı için hiçbirşey yapmanıza gerek yoktur.

 

_______________________________________________
Linux mailing list
Linux@liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

---------

Bu arsiv hypermail 2.1.2 tarafindan uretilmistir.