[dernek] Re: bazi sorular

---------

From: A. Murat EREN (meren@comu.edu.tr)
Date: Tue 16 Dec 2003 - 11:10:55 EST

  • Next message: Ziya Karakaya: "[dernek] Sorulardan birini ben atlamisim, hemen cevabini da vereyim, tarihlersel bilgilerle birlikte"

    -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
    Hash: SHA1

     Merhabalar Hocam,

    > Soru: Türkiye'de kişisel bilgisayarlarda , Üniveriste
    > bilgi işlemlerindeki
    > sunucularda, İşyerlerinde Linux kullanım oranı
    > konusunda bilgi verebilir
    > misiniz?

     Canakkale Onsekiz Mart Universitesi bilgi islemi mail (14000 ogrenci + 2500 akademisyen ve memur e-posta adresleri), dhcp, dns, ftp, proxy, web ve webmail hizmetlerinde acik kaynak kodlu yazilimlar ve linux isletim sistemi kullaniyor.

     Ayrica gectigimiz yil ücretsiz hizmet ici egitim kurslari kapsaminda OpenOffice.org ofis süiti, Linux isletim sistemi tanitimi ve kullanimi kurslari verildi, akademisyenlerin kullanmasi icin gerekli destek saglanmaya calisildi, ogretim uyelerinin bir kismi halen openoffice.org ve linux kullaniyor. Ayrica Bilgi Islem, CD'si ile gelen her ogrenci ve ogretim uyesine (hatta vatandaslara ve posta ile isteyenlere) ucret almadan linux cekip veriyor/gonderiyor. Su anda kadar konferanslarda, seminerlerde dagitilan ve gelenlere cekilen "CD sayisi" yaklasik olarak 1000 dolaylarinda diye tahmin ediyorum.

     Ek olarak Bilgi Islem Dairesi Baskanligi ve Bilgisayar Muhendisligi Bölümü tarafindan ögrencilerin bir program gelistirme platformu olarak Linux'la tanismasi icin düzenli seminerler düzenlendi (Linux Isletim Sistemi, Linux Kurulumu, Kabuk Programlama, QTDesigner + KDevelop) halen de belirli araliklarla daha önce faydalanamayanlar icin ve seminerlere yenileri de eklenerek (Regex + Sed, AWK Programlama, Linux Üzerinde Ağ Programlama) verilmeye calisiliyor.

     Mühendislik-Mimarlik fakültesinin bilgisayar lab'indaki bilgisayarlardan 10 tanesi dual boot ile Linux calistiriyor.

     Canakkale Onsekiz Mart Universitesi Bilgisayar Muhendisligi ve Bilgi Islem Dairesi Baskanligi Linux'a tam destek veriyor..

     Selamlar.
    - --

    - - -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -
     A. Murat Eren
     meren@comu.edu.tr
     http://zion.comu.edu.tr/~evreniz/
    - - -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

    -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
    Version: GnuPG v1.2.1 (GNU/Linux)

    iD8DBQE/3y6SZVWjOoj9n8cRArmYAKCUwL229loxfE8ZbYzoq5cKi3VLegCeNDLI
    Ssls8wzLV7JcKySNe8NfFj8=
    =vwMl
    -----END PGP SIGNATURE-----


  • Next message: Ziya Karakaya: "[dernek] Sorulardan birini ben atlamisim, hemen cevabini da vereyim, tarihlersel bilgilerle birlikte"

    ---------

    Bu arsiv hypermail 2.1.6 tarafindan uretilmistir.