[Pardus-kullanicilari] Vekil sunucu ayarları

Coskun AKTAS CAKTAS at IAOSB.ORG.TR
22 Haz 2010 Sal 15:21:34 EEST


Tamam, onceki mesajinizda verdiginiz ISA bilgisini de katarsak, sanirim olayi anladim. Aginizda bir yerlerde bir Microsoft ISA vekil sunucusu var ve istemciler (sizin windows'daki outlook veya thunderbird gibi), hicbir ayar yapmaksizin sizin bilgisayarinizda kurulu olan o ISA Sunucu istemcisi ile vekil sunucu ustunden cikabiliyorlar internete.

Bu durumda, yapacak pek bir sey yok gibi, o istemcinin linux versiyonu pek tabii ki yok (MS urunu ne de olsa). Ancak belki bilgi islem gorevlileri ile konusup onlardan bir cozum bulmalarini isteyebilirsiniz.

Peki vekil sunucu ayarlarını firefox ve paket yöneticisine yazdığımızda internete çıkabiliyoruz. Paketleri güncelleyebiliyoruz. Aynı ayarlarla thunderbird ile postalara ulaşamayız mı demek istiyorsunuz? Bir ay öncesine kadar paket yöneticisinden güncelleme yapmıyorduk. Ozan Bey sağolsun paket yöneticisinde düzeltmeler yaparak bunu sağladı. Aynı işlemler thunderbird içinde yapılmalı mıdır?

http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=4158




Bu arada az onceki komutta yanlisik yapmissiniz: kelimelerin  ve rakamlarin arasinda bosluk olmali:

telnet   pop3mail.izsmmmo.com<http://pop3mail.izsmmmo.com>   110

gibi. Bunu hem windows'dan hem de sonra Pardus'tan deneyin bakalim. 110 demek, POP3'un 110. portu demek. Eger SSL/TLS gibi baska ayarlar varsa bu port gecersiz olacaktir.

Bağlanıyor telnet pop3mail.izsmmmo.com<http://pop3mail.izsmmmo.com>…Ana bilgisayara bağlantı açılamadı…..bağlantı noktası 110: bağlantı başarısız.

-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: <http://liste.pardus.org.tr/pardus-kullanicilari/attachments/20100622/0d3db178/attachment-0001.htm>


Pardus-kullanicilari mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi