[Pardus-kullanicilari] Pardus 2009'da gördügüm eksiklikler. Ya da az oburluk. :$

Omer Ozen ofozen at yahoo.ca
18 Tem 2009 Cmt 21:33:14 EEST


Merhaba,

Pardus 2009 ile yeni bir döneme başlandığı bir gerçek. Belki bir çok kolaylık da getirecek ama, insanlar edinmiş oldukları alışkanlıkları daha çabuk sorun çözücü ve uyum sağlanmadığında terk edemezler.

Belki hemen istemek oburluk, daha doğrusu tezcanlılık benimkisi; bazı düzeltmeler, iyileştirmeler olacaktır kuşkusuz. Ama şimdilik 2008'de edinmiş olduğumuz kolaylıkları 2009'da bulamıyoruz.

Bu bazı yazılımların yeni sürümünden de kaynaklanıyor olabilir ama, bir yazılımın yeni sürümünde yararlı bazı seçeneklerin kaldırılmış olabileceğini düşünemiyorum.

Örneğin Amarok'un yeni sürümünde görünümü kişiselleştirme (renk ve yazı değiştirme gibi) seçeneği ortadan kalkmış. Bir de yeni görünüm pek kullanışlı değil, ayrıca önceki sürümüne göre daha ağır işliyor.

Acaba 2008'deki sürümü 2009'da kullanma olanağı yok mu?

Örneğin Windows üzerinde MS'nin kendi yazılımları da içinde olmak üzere, güncelleştirme yapmak istemediğimizde yapmayabiliyoruz. 

Dediğim gibi kişioğlu ya da kızı, edinmiş olduğu alışkanlıkları bir çırpıda iyileştirme ve daha iyisi olduğuna ikna olamadığında terk etmez, edemez.

Yazıcı tanıtımında sorun var. Pardus 2008'de ağdaki (Windows ya da başka) yazıcıyı aramak için bir 'tarama' seçeneği var, bu 2009'da yok.

Bazı yazılımlar sanırım yavaş yavaş depolara girecek ve yararlanmaya başlayacağız.

Acaba 2009 ile birlikte de bazı alıştığımız, kullandığımız yazılımlar ortadan kalkacak mı?

Anımsadığım, 2007'de olan web tasarım yazılımı NVU (adında yanılıyor olabilirim), muhasebecilik yazılımı Turkuaz vb yazılımları 2008'e geçerken yitirmiştik.

Skype, Emesene gibi yazılımlar büyük olasılıkla yakında depolara girecek.

Görüntülü görüşme yapamasam da Skype ve Emesene'yi yeniden görmek isterim.

Ayrıca acaba yine Scribus masaüstü yayın yazılımı, Stardic sözlük, KFTPGrabber gibi yazılımları 2009'da da görebilecek miyiz?

Bu arada, sık kullanımş olduğum, KWrite yazılımının araç çubuğundan da 'kopyala', 'yapıştır' seçenekleri uçmuş. O  seçenekler görüntülü olarak kolaylık sağlıyordu.

Bilgisayarımdan birinde 2008'i koruduğum için şimdilik bir sorunum yok. Ama 2009'da iyileştirmeler gerçekleşmeden toptan yeni sürüme geçmeyi düşünmüyorum doğrusu.

Yine bu arada, yapılanlar muhteşem, böyle bir olanağı bize sundukları için geliştiricilere teşekkür ediyorum.

İçten ve dıştan geliştiricilerin ellerine sağılk. Ayrıca sorunların çözülmesinde yardımcı olanlara da hep gönül borcumuz var.

Sağolun..

Ömer Özen





      __________________________________________________________________
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail.  Click on Options in Mail and switch to New Mail today or register for free at http://mail.yahoo.ca
-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: <http://liste.pardus.org.tr/pardus-kullanicilari/attachments/20090718/d24c39e6/attachment.htm>


Pardus-kullanicilari mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi