[Pardus-kullanicilari] Pardus ve Samba PDC

Linux Kullanıcı benlinux at hotmail.com
25 Kas 2008 Sal 20:33:01 EET


Pardus gibi UNIX/linux dağıtımı olan bir işletim sisteminde DNS, Apache, Samba, OpenVPN gibi uygulamaları kullanmak istemek fazla bir şey beklemek olmamalı sayın geliştiricilerimize göre
Biliyorsunuz bu ve benzeri uygulamaları yaşça çok küçük kardeşlerimiz bile internette orada burada buldukları programlarla hem de olağanüstü yaratıılıklarını da işe katarak zaten yapmaktalar. Pardus u niye işe katsınlar ki. Bunu söylerken  geliştiricilerden hazırlop bir şeyler de beklenmemeli tabiiki. Ayrıca bu sitede yer alan arkadaşlar zaten belli bir seviyede olan arkadaşlardır. 
Pardusta PDC kurmak istiyoruz. Yardım talebimiz bu noktadadır.
 Şu anki sorunum “user” modda sambayı kuruyor ve çalıştırıyoruz. Fakat XP istemcide etki alanına göre giriş tanımlamaya çalıştığımızda ağda belirtilen workgroup adıyla bir etki alanı bulamıyor ve kullanıcı etki alanına kaydedilemiyor. 1. smbpasswd de kullanıcı ve xp istemci makine kaydı yapıldı2. XP de regestry kayıtları tanımlandı.3. smbpasswd ye –a –m olarak xp istemci de ilave edildi.
Ama ağda etki alanı yayını oluşmadı veya sambaPDC server istemciyi cevaplamadı/tanımadı.
 Yardımcı olunabilirse ilgilenilmeli diye gördüğüm birçok sitede Samba için server, domain, user ve share kurulumu hakkında basit ve sade çalışan örneklerle desteklenmiş bir açıklamayı paylaşmak düşüncesindeyim. 
 Teşekkür Ediyorum Saygılarımla
_________________________________________________________________
Windows Live Messenger'ın için Ücretsiz 30 İfadeyi yükle
http://www.livemessenger-emoticons.com/funfamily/tr-tr/
-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: http://liste.pardus.org.tr/pardus-kullanicilari/attachments/20081125/3420fec6/attachment.htm 


Pardus-kullanicilari mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi