[Gelistirici] Comar segmentation fault problemi

Taner Taş taner at pardus.org.tr
11 Eyl 2009 Cum 13:49:49 EEST


On Fri, 11 Sep 2009 12:39:12 +0300
Ozan Çağlayan wrote:

> - urlgrabber progress bilgisi gönderdiğinden sürekli COMAR bu bilgiyi
> paslıyordu dbus üzerinden arayüze. Bu transferi (ki bu transfer
> esnasında ltrace'ten VM'in sürekli yaratılıp, kapatıldığını görmüştük)
> kapattık, yine segfault'u aldık,

Konu buraya gelmişken, urlgrabber'ın tuhafıma giden bir davranış biçimine de değineyim. Konsolda paket indirme sırasında süreci ctrl-z ile suspend ederseniz, indirme işleminin bir şekilde halen bu esnada devam etmekte olduğunu görüyorsunuz. Benim buradan çıkardığım, urlgrabber mevcut pisi sürecinden bağımsız bir süreçmiş gibi davranıyor.

Sunucudan da dosyanın indirilmekte olduğunu teyid edebiliyorum, şöyle ki, süreç suspend olduğu halde apache loguna dosyanın tamamen indirildiği bilgisi düşüyor. Bu sırada, yani dosya tamamen indirildiğinde "fg" ile prosesi tekrar aktif ettiğimde pisi gümlüyor.. [1] Hata mesajındaki BadZipfile hatası yanıltıcı olabilir çünkü burada asıl üzerinde durulması gerekenin urlgrabber ve pisi'nun davranış biçimi olduğunu düşünüyorum.

Başka bir husus da, suspend durumundayken, dosya tamamen indirilmemiş olduğu bir sırada yine "fg" yaparsam, progress bilgisi dosyanın neresinde olduğunu, indirme hızının ne olduğunu kestirmeye çalışıyormuş gibi bir görüntü veriyor. Progress bilgisi dbus üzerinden mi alınıyor bilemediğimden, şu an için daha fazla yorum yapamıyorum.

[1] http://bugs.pardus.org.tr/show_bug.cgi?id=9713

-- 
Taner Taş <taner><pardus.org.tr>



Gelistirici mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi