[Linux-programlama] Re: ASP ve MYSQL Performans

---------

[Linux-programlama] Re: ASP ve MYSQL Performans

From: Kenan Kalfa <creaturk_at_hotmail.com>
Date: Wed, 20 Feb 2008 19:18:29 +0200
Message-ID: <BAY143-W107D661E9194C3C4A06911C2230@phx.gbl>

ilginiz ve kücük baðlantý kodlarýný paylaþtýðýnýz için teþekkür ederim Tuncay Bey,bu konuda bilgi alabileceðim tutorial türevi dökümanlar arýyorum þu sýralar,iþe baþlamadan epey hazýrlanmak gerekiyor malum,dil kodlamasý kodlarý da içermek baðlantý kodlarýna baktýðýmda,bunun olmasý gerekli mi acaba,çünkü vbscript ile tanýmlý asp sayfasý çaðýrýlýrken page code deðerleri veriliyor en baþýnda,kullandýðým editör programýnda ?

From: tuncay_at_bir.net.trTo: linux-programlama_at_liste.linux.org.trDate: Wed, 20 Feb 2008 19:00:51 +0200Subject: [Linux-programlama] Re: ASP ve MYSQL Performans

150 bin üyeli bir sistemde Access zaten sizi yarý yolda býrakacaktýr. ASP ve MySQL bazýlarýna göre MSSQL varken neden MySQL kullanmanýn mantýksýz görünmesine karþýlýk sisteminize kuracaðýnýz MySQL ODBC Driver ile ASP ile baðlantý saðlayarak oldukça rahat ve hýzlý bir sistem yapabilirsiniz.
 
ASP programcýlarýnýn birinci tercihi herzaman MS SQL olmuþtur. Lakin bu sizin MySQL kullanmanýz konusunda problem teþkil etmez. MySQL'in hýzlý ve kararlý yapýsý sizi yeterince memnun edecektir.
 
 
Sizinde bildiðiniz gibi ASP ile MySQL kullanýmý aþaðýdaki þekilde rahatlýkla yapýlmaktadýr.
 
<% mysql_server = "localhost" mysql_user = "root" mysql_pass = "" mysql_db = "veritabani" Set condb = Server.createObject("Adodb.Connection") condb.Open "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver}; SERVER=" & mysql_server & "; UID=" & mysql_user & "; pwd=" & mysql_pass & "; db=" & mysql_db & ";" condb.Execute "SET NAMES ’latin5’" condb.Execute "SET Character Set latin5" condb.Execute "SET collation_connection = ’latin5_turkish_ci’" Response.Write "Veritabanina baðlantý saðlandý"%>
 
_________________________________________________________________
Windows Live Messenger'ýn için Ücretsiz 30 Ýfadeyi yükle
http://get.live.com

_______________________________________________
Linux-programlama mailing list
Linux-programlama_at_liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-programlama
Received on Wed 20 Feb 2008 - 18:40:27 EET

---------

Bu arsiv hypermail 2.2.0 tarafindan uretilmistir.