Re: [Linux-ag] ADSL üzerinde İnternet kullanım oranı belirlemme

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

From: Levent Aksu (levent@leventaksu.com)
Date: Fri 04 Aug 2006 - 12:28:40 GMT


Biraz da konu-içi yazayım:
Smoothwall (http://www.smoothwall.org), yıllardır evde kullandığım pek güzel bir firewall programıdır. Sizin makina disk olarak yetersiz : min 512 tavsiye edilen 1GB gibi bir gereksinimi var. Yazıcıoğlu'nun üst katlarına çıkıp tahminen 10-20 liraya 1-10GB arası bir disk edinmeniz mümkün olmalı. Fazla gelen disk alanını cache olarak kullanır. CD'den boot edip 5 dakikada kurulabilir. Kurulum sonrası monitör ve(makina klavyesiz açılabiliyor ise) klavyesini söküp evin bir köşesine tıkıştırabilirsiniz. bundan sonra sadece aç-kapa butonuna ihtiyacınız olacak. Bütün ayarlar ve yönetimi web tabanlı bir arayüzden yapılıyor. 3 ayrı network kartı takıp red-orange-green bölgeler yaratabilme gibi profesyonel firewall programlarında bulunabilecek özelliklere sahiptir. ntp time sync - server, dinamik IP sağlayıcılardan güncelleme, VPN gibi bir takım güzellikleri daha var.
Eksileri:
-trafik grafiklerinde malesef sizin istediğiniz şeyi yapamıyor sanırım, yani ben baktım tek bir giriş/çıkış trafiği grafiği bulunuyor,IP'lere göre ayrım yapılmamış.
-sitesi biraz ölü toprağı kokuyor, uzun zamandır pek bir kıpırdanma yapılmamış gibi ve terkedilmiş bir proje gibi duruyor. Bunu çok anlayamadım doğrusu , sene başına kadar gayet aktif idiler, sürekli update çıkartıyorlardı ve ayrıca pro versiyonu adı altında sattıkları bir ürün daha var.
- 2.0 yükledikten sonra 8 tane de update yüklemeniz gerekiyor, atlamadan sırayla yüklemeniz gerekiyor, zor bir şey değil ama el tutuyor biraz.

Alternatif olarak Gentoo önerebilirim, yüklemesi çok detaylı ve uzun ama kendi dağıtımınızı kendinizin oluşturması gibi bir şey. içine sadece istediğiniz yazılımları yükleyip, makinanıza uygun optimizasyonlar ile derleyip, ssh veya webadmin ile kontrol edebilirsiniz.


cihat keleş wrote:

Birde 386sx 50 mb edo ram 42 mb hdd olan eskiii bir
bilg. var. acaba bu bilg. yukleceyecim minik bir linux
surumu varmıdır.Sadece router olarak kullanılmak uzere

Cevabınız ıcın cok tesekkurler

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
  

_______________________________________________ Linux-ag mailing list Linux-ag@liste.linux.org.tr http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-ag

_______________________________________________
Linux-ag mailing list
Linux-ag@liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-ag


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

---------

Bu arsiv hypermail 2.1.2 tarafindan uretilmistir.