[acik-duyuru] open office 3.0 cikti

---------

[acik-duyuru] open office 3.0 cikti

From: Mustafa Akgul <akgul_at_bilkent.edu.tr>
Date: Tue, 14 Oct 2008 11:41:49 +0300
Message-ID: <48F45B4D.9020207@bilkent.edu.tr>

OpenOffice.org topluluðu, kolay kullanýmlý açýk kaynak kodlu ofis yazýlýmýnýn üçüncü büyük sürümünü duyurdu.
13 Ekim 2008 -- Paris'te yapýlan açýlýþ partisiyle beraber, OpenOffice.org hem 8. yýldönümünü, hem de 3.0 sürümünü kutluyor. Alanýnda lider olan verimlilik paketinin üçüncü büyük güncelleþtirmesi ayrýca Mac OS X platformunda doðal olarak destekleniyor ve Mac kullanýcýlarý dahil herkese daðýtýlýyor.
OpenOffice.org 3.0 basit bir verimlilik uygulamasýndan daha fazlasýný sunuyor. Bu sürümle kelime iþlemci, hesap tablosu, sunum, grafik, formül ve veritabaný yeteneklerini içeren temel bileþenler mevcuttur. OpenOffice.org 3.0 kurumsal þirketlerde, ofislerde, okullarda hatta evlerdeki kullanýcýlarýna paketlerini kendilerine göre yapýlandýrma özgürlüðü sunuyor.
Yüzbinlerce kiþi tarafýndan indirilen OpenOffice.org'un önceki sürümleri, projenin popüleritesini kanýtlamakta. OpenOffice.org topluluðu yöneticisi Louis Suarez-Potts, pazarýn büyüdüðünü ifade ederek, "Hükümetler ve kuruluþlar ardý ardýna 'Açýk Doküman Formatý'ný benimsiyor, eþzamanlý olarak OpenOffice.org'u da kullanýyor ve çok seviyorlar. OpenOffice.org 3.0 sürümüyle artýk uygulama; MS Office ile daha uyumlu, yetenekli ve geliþtirilebilir hale geldi" dedi.
OpenOffice.org Pazarlama Projesi yardýmcý yöneticisi Florian Effenberger "OpenOffice.org 3.0'ýn MS Access 2007 .accdb dosyalarýnýn desteklemesi, VBA makro desteðinin geliþtirilmesi ve yeni MS Office açýk XML dosyalarýný okuma özelliði ile hiç olmadýðý kadar güçlü; hatta artýk MS Office yazýlýmýndan gelen mirasý deðiþtirmek daha kolay." dedi.
OpenOffice.org 3.0, doðal yeni görüntüsü, yeni baþlangýç merkezi, yeni gösterge ekraný, yeni simgeleri ve kullanýlabilirlik özellikleri ile gelmektedir. Buna baðlý diðer özellikler:
Writer (kelime iþlemci)
* Düzenleme esnasýnda birden çok sayfa göstermeye olanak tanýyan yakýnlaþtýrmalý kaydýrma çubuðu* Yeni ve güçlü çoklu dil desteði* Geliþtirilmiþ not özellikleri* Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliði
Calc (hesap tablosu)
* Tablo baþýna 1024'e kadar sütun desteði* Yeni ve güçlü eþitlik hesaplayýcý* Birden çok kullanýcý için yeni iþbirliði özelliði
Draw (grafik çizim)
* Poster boyutunda grafik düzenleme yeteneði
Impress (sunum)
* Sunu içinde yer alan tablolar için düzenleyici
OpenOffice.org'un eklentiler için desteði OpenOffice.org 3.0 ile gelmeye devam ediyor. Impress sunucu konsolu, iþ analitiði desteði, PDF içe aktarma, doðal PDF belgeleri oluþturma ve ek dilleri desteklemek amacýyla oluþturulan yeni yol farklý geliþtiriciler tarafýndan özellik eklemek amacýyla kullanýlabilir durumda.
OpenOffice.org Pazarlama Projesi Lideri John McCreesh "OpenOffice.org kullanýcýlarý, XHTML ve MediaWiki gibi web dillerini bilmeden Writer ile doðrudan web ve wiki belgesi oluþturma özelliðini kullanarak Web 2.0 dünyasýna kolaylýkla giriþ yapabilirler" dedi.
OpenOffice.org 3.0'ý indirmek için ,www.openoffice.org.tr adresini ziyaret edin.
Ýletiþim Bilgisi:OpenOffice.org Türkiyebilgi [@] openoffice org tr

OpenOffice.org Hakkýnda
Openoffice.org Topluluðu öncü açýk kaynak ofis verimlilik paketi olan OpenOffice.org'u geliþtirmek, tercüme etmek, desteklemek ve deðerini arttýrmak amacýyla sponsor katýlýmcý ve gönüllülerin oluþturduðu uluslararasý bir takýmdýr. OpenOffice.org'un öncü yazýlým teknolojisi (UNO), geliþtiriciler için kullanýlabilir durumdadýr.
OpenOffice.org MS Office eski dosya biçimlerini desteklemekle birlikte OpenDocument OASIS Standard Biçimini (ISO/IEC 26300) ve 100'ün üzerinde dilde ve çok sayýda iþletim sistemi için kullanýlabilmektedir. OpenOffice.org yazýlýmý GNU Genel Kamu Lisansý (LGPL) altýnda daðýtýlmaktadýr ve özel veya ticari herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanýlabilmektedir.

---
Her hangi bir nedenle acik-duyuru listesinden cikmak istiyorsaniz,
acik-duyuru-unsubcribe_at_acik-kaynak.org.tr adresine  bos/dolu bir mesaj atiniz.
Bir insanla yazismak gerekirse acik-duyuru-admins_at_acik-kaynak.org.tr adresine atiniz.
Received on Tue 14 Oct 2008 - 11:07:03 EEST

---------

Bu arsiv hypermail 2.2.0 tarafindan uretilmistir.