[linux-guvenlik] TBD Bilisim Guvenligi Calisma Grubu

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: Burak DAYIOGLU (dayioglu@metu.edu.tr)
Date: Fri 25 Jan 2002 - 15:31:57 EET


Merhaba,
TBD'nin yeni kurulan Bilişim Güvenliği Çalışma Grubu'nun davet mesajıdır...

İlgilenenler Önder Bey ile e-posta ile temasa geçebilirler.

selamlar.

-- 
Burak DAYIOGLU
Phone: +90 312 2103379      Fax: +90 312 2103333
http://www.dayioglu.net        ICQ UIN: 72276975

------------------------------------------------------------

Değerli Bilişimciler,

Ülkemizde bilişim toplumu olma yolunda kendi halinde gelişen ve giderek yaygınlaşmaya başlayan bilişim araç ve gereçlerinin kullanımı, e Avrupa+ etkisiyle şimdiye kadar belirlenmesi, yapılması ve alınması gereken ulusal politika, karar ve prosedürler üzerinde büyük bir uğraş ile vatandaşa sağlanan/sağlanması düşünülen hizmetler anlamında yoğun bir eşgüdüm trafiği ile belirli bir düzen altına alınmaya çalışılmaktadır.

Bu kapsamda Ulusal Bilişim Politika dokümanının hazırlanması için Bilişim Şurası hazırlığı, e Türkiye raporu ve e-devlet çalışmaları hızlanmıştır.

Bilişim sektörü açısından bu sevindirici gelişmeler yaşanırken bilişim güvenliği alanındaki bilgi ve ilgi eksikliği ile duyarsızlık ne yazik ki ciddiyetini korumaktadır.

Bilişim güvenliği alanında toplumsal bilinci arttirmak, Ulusal bilisim politikalarinin guvenlik boyutundaki eksikligini gidermeye calismak, Başta kamu olmak üzere bilisim teknolojileri kullanicilari, Teknik operasyon sorumluları, Orta ve Üst düzey yöneticileri bilgilendirmek amaci ile TBD catisi altinda Bilisim Guvenligi Calisma Grubu kurulmustur.

Konunun onemine inanan, bu konuda uzmanlasmis ve/veya katki verebilecegini dusunen tum bilisimcileri bu calismaya katkida bulunmaya davet ediyoruz.

TBD Bilişim Güvenliği Çalışma Grubu adına Önder ÖZDEMİR oozdemir@tepeteknoloji.com.tr

----------------------------------------------------------------------- Liste üyeliğiniz ile ilgili her türlü işlem için http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz.

Listeden çıkmak için: 'linux-guvenlik-request@linux.org.tr' adresine, "Konu" kısmında "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. -----------------------------------------------------------------------


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.