[Pardus-kullanicilari] Pardustan adsl ethernet ile internete bağlanmak

Samed Beyribey ras0ir at eventualis.org
1 Eyl 2007 Cmt 20:43:51 EEST


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Merhaba,

ifconfig -l yerine sadece ifconfig ile bilgileri kontrol edebilirdiniz.
Ancak yine de yardımcı olması bakımından, tasma uygulamasını çalıştırıp, "İnternet ve Yerel Ağ" kısmındaki, Ağ Yöneticisi uygulaması ile ayarlamanız  mümkün. (bu arada, ethernet kartınızın marka/modelini belirtmemişsiniz)

"Yeni Bağlantı ekle" seçeneği ile sorununuzu çözebilirsiniz. İster DHCP (otomatik ip almak için) ister "elle ayarlama yöntemi" ile 
bağlantınızı oluşturmanız mümkün. Elle ayarlarken, windowsdaki ipconfig çıktısını referans olarak alabilirsiniz bu arada.
Bu çözüm tabiki ethernet için geçerli, adsl-setup uygulamasını USB modem kullandığınız zaman çalıştırmanız gerekir. (Açıkçası USB modem kullanmadığım için bir bilgim yok o konuda)

Saygılarımla,
Samed Beyribey

On Sat, 1 Sep 2007 16:52:11 +0300
Metin Kocaoğlu <metinkocaoglu at ttnet.net.tr> wrote:

> Kıymetli pardus kullanıcıları,benim konuyla ilgilenip maille benle bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. 6 gün oldu hala bağlanmaya uğraşıyorum .Herhalde teslim bayrağını çekip pardusu sileceğim.Vaktim bilgisayarın karşısında geçiyor bunla uğraşmakla.Özet olarak bana bilgi veren arkadaşların uygulatmalarını aşağıya döküyorum. Bunların hepsini tatbik ettim . Netice yine sıfır.
> -Konsoldan root olduktan sonra adsl-setup ile türlü biçimlerini denedim. sonuçta failed to connect on socket uyarısını aldım. Bağlanmadı
>  -Direct modemin içine girerek pardusta xp de yaptığım işlemlerle denedim yine olmadı.
> 
> -Bazı arkadaşlar konsoldan  "ifconfig -l"  komutunu vererek bilgileri istedi. Yanlış komut uyarılarını aldım . Bunun türlü şekillerini denedim. ipconfig yazdım . tırnaklı yazdım v.s hiç biri olmadı 
> 
> -windowstan ipconfig adresleri isteyenler için yazıyorum .Bu tabi windowsta oluyor.  ipconfig komutuyla gelen bilgiler aşağıdadır.
> 
> ıp adres 192.168.1.2
> alt ağ maskesi:255.255.255,0
> Varsayılan ağ geçidi : 192.168.1.1
> xp de kurulu ve gayet iyi çalışıyor bağlantı.PARDUSTA BANA YAZILAN KOMUT YANLIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM OLABİLİRMİ ACABA?) 
> 
> Size  tuhaf gelebilir ama yazmakta fayda var  65 yaşındayım bu işe merak sardım anlayın artık halimi.Buraya takıldım bağlanacağım diye inat ettim . Ama olmuyor olmuyor olmuyor.Sakın gülmeyin bana hepinize kolay gelsin.
> 
> usb ile bağlanan modemimlede uğraştım bazı arkadaşlardan gelen tavsiyeler üzerine wireless ethernet bağlantılı bir modem ve ethernet kartı aldım . şimdi onla bağlıyım bilgilerinize.Yani anlayacağınız Usb ile bağlanamadım bunlada bağlanamıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden duyar gibiyim Pardus senin neyine be dede diyenler olacaktır sanırım.
> 
> Not: Hard diski 3 parçaya böldüm c de xp kurulu d boşta e de pardus kurulu belirtmekte fayda olabilir ümidiyle


- -- 
Samed Beyribey <ras0ir at eventualis.org>
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.4 (GNU/Linux)

iD8DBQFG2aTXF9euKmg6u8YRAoqSAJwJ7HWe3V1ATaj87egmJCg8rtl/WQCfQEmj
7PYhlRUE6D3JfHiHC0XK6JE=
=pLs7
-----END PGP SIGNATURE-----


Pardus-kullanicilari mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi