[LINUX:26947] Ntv- AKGUL

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: boyatilim@yahoo.com
Date: Sat 07 Apr 2001 - 15:33:41 EEST


Ntv-MSNBC'de Akgul Hocamizin aciklamasi....

Internet Üst Kurulu ve Bilkent Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, internetin Türkiye'ye gelisi, büyümesindeki önemli kilometre taslari ve bugünkü duruma iliskin sorularini yanitladi.
        Akgül, internet teknolojisinin Türkiye'ye ilk olarak 1987 yilinda Ege Üniversitesi'nin öncülügünde kurulan Türkiye Üniversite ve Arastirma Kurumlari Agi (TÜVAKA) ile geldigini, 12 Nisan 1993 yilinda Ankara-Washington arasinda kiralik hatla kurulan baglanti ile Türkiye'nin gerçek anlamda internet teknolojisiyle tanistigini ve vatandaslarin kullanimina açildigini belirtti. Akgül, bu nedenle 12 Nisan'in "internetin Türkiye'ye gelisinin yildönümü" olarak kutlandigini kaydetti.
       
'TÜRKIYE INTERNET'ININ ILKLERI
        Ayni yil ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinin, Türkiye'nin ilk web sayfalarini yaptigini, 1994 yilinda Türkiye'de kurumlara ve firmalara internet hesaplari verilmeye baslandigini kaydeden Akgül, bu arada ilk internet servis saglayici Tr.net'in hizmete girdigini ifade etti.
        Akgül, 1996 yilinda Türkiye'nin ilk internet altyapisi olan TURNET'in devreye girdigini, ayni yil 'Interneti öldürmeyin' basligini tasiyan ilk sanal mitingin gerçeklestirildigini vurguladi.
        Akgül, 1998 yilinda internet üzerine çalismalar yapmak üzere Ulastirma Bakanligi bünyesinde Internet Üst Kurulu'nun olusturuldugunu dile getirdi. Üniversitelerin kullanimiyla yasama girmeye baslayan internetin, 12 Nisan 2001'de 8. yasgününü kutlayacagini animsatan Akgül, Türkiye'de bugün internet abonesinin 2 milyona, kullanici sayisinin da 4 milyona ulastigini belirtti.
        Internete bagli bilgisayar sayisinin 100 bin, 'tr' uzantili web sayisinin 27 bine yaklastigini kaydeden Akgül, Türkiye internetindeki gelismenin, özellikle özel sektörün bu alana yaptigi yatirimlarla gerçeklestigini vurguladi.
"GELISTIRME POLITIKASI YOK"
        Akgül, internet ve bilgisayar sahibi olma konusundaki verilere bakildiginda, Türkiye'nin, dünya ortalamalarina göre binde 5 düzeyinde oldugunu belirtti.
        Internetin istenen düzeye ulasamamasinin altyapi eksikligi, fiyatlarin yüksek olmasi ve yasal bosluklarin fazlaligindan kaynaklandigini vurgulayan Akgül, "Türkiye'de internetin önünü açmaya yönelik bilinçli çaba görülmüyor. Interneti gelistirmeye yönelik herhangi bir politika yok. Özellikle kamu kurumlari, KOBI'ler ve okullarin internete baglanmasi konusunda sinifta kalmis durumdayiz" diye konustu.

http://www.ntvmsnbc.com/news/75619.asp

ATILIM BOY
   

_________________________________________________________
Do You Yahoo!?
Get your free @yahoo.com address at http://mail.yahoo.com

 
 Listeden cikmak icin:
          unsub linux
 mesajini listeci@bilkent.edu.tr adresine gonderiniz.
   Lutfen Listeci icin MIME / HTML / Turkce Aksan kullanmayin.
 Listeci arayuzu: http://listweb.bilkent.edu.tr/yardim/bilkent/linux.html
 Liste arsivinin adresi: http://listweb.bilkent.edu.tr/


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.