[Linux-programlama] Re: Php de gelen veri türüne göre işlem yaptırmak?

Metin Topallar metin.topallar at gmail.com
30 Tem 2012 Pzt 12:05:30 EEST


  Öncelikle
  if ( $_POST['sayfa_ekle'] == "ekle" && isset($_POST['baslik']) == true)
        {
            $ekle = mysql_query("INSERT INTO sayfalar (baslik) VALUES('".
mysql_real_escape_string($_POST['baslik']). "')");
        }
ifadesi ile hata almanız muhtemel. Bu sayfada set edilme kontrolü
yapmalısınız.

    if ( isset($_POST['sayfa_ekle']) && $_POST['sayfa_ekle'] == "ekle" &&
isset($_POST['baslik']) == true)
        {
            $ekle = mysql_query("INSERT INTO sayfalar (baslik) VALUES('".
mysql_real_escape_string($_POST['baslik']). "')");
        }
şeklinde yazmanız durumunda değişkenin set edilmediği zaman uyarı mesajı
almazsınız.

  if ( $_POST['sayfa_sil'] == "sil" && isset($_POST['baslik']) == true)
        {
        $sil = mysql_query("DELETE FROM sayfalar (baslik) WHERE
baslik='$baslik'");
        }
kısmında da öncelikle set kontrolü yapmalısınız ve sorgunuz hatalı.

  if ( isset($_POST['sayfa_sil']) && $_POST['sayfa_sil'] == "sil" &&
isset($_POST['baslik']) == true)
        {
        $sil = mysql_query("DELETE FROM sayfalar WHERE baslik='$baslik'");
        }
şeklinde kullanmalısınız.
Eğer amacınız sadece baslik kısmını silmek(boşaltmak) ise update sorgusunu
kullanmalısınız.
çalışmalarınız da kolaylıklar dilerim. (ByMeths)
-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: http://liste.linux.org.tr/pipermail/linux-programlama/attachments/20120730/27d9a05c/attachment.html 


Linux-programlama mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi