[Gelistirici] 2007 - End Of Life

S.Çağlar Onur caglar at pardus.org.tr
15 Kas 2008 Cmt 14:27:52 EET


Selamlar;

30 Kasım 2008 tarihi itibariyle Pardus 2007'yi en azından _kendi adıma_ "sonlandırılmış" bir ürün olarak görmeye başlayacağım.

2007'ye olan ilginin gittikçe azalmış olması, benim boş vakitlerimi başka şeyler ile geçirme isteğim, sürümü maintain etmeye çalışma işinin her geçen gün katlanarak yük getirmesi, kendinden sonra gelen küçük kardeşinin neredeyse .2 seviyesine gelmiş olması ve 2007'den 2008'e geçiş için gerekli çalışmanın yapıldığının ipuçları, her ne kadar "halen" duyurulmamış ve dökümante edilmemiş olmasına rağmen, bu kararı almamdaki en önemli etkenler.

Tabi bu e-posta Pardus 2007 herkes için bitti demek anlamına da gelmemeli, eğer TÜBİTAK daha yumuşak/programlı veya daha farklı bir geçiş düşünüyorsa veya 2007'yi öldürmek arzusunda değilse ipleri eline alıp istediği gibi davranabilir.

Bu e-posta özetle 30 Kasım 2008 tarihinden itibaren eski sürümün benim tarafımdan daha fazla maintain edilmeyeceğini, farm & depo veya benzeri kaynaklar ile ilgilenmeyeceğimi veya 2007 ile ilgili ne kadar kritik olursa olsun hata/güvenlik problemi ve benzeri konuda çaba sarf etmeyeceğimi anlatıyor.

Bu e-postayı duyuru listelerine değil de geliştirici listesine atmamın temel sebebi bu e-postadan sonra eğer sürüm için sürdürme veya öldürme kararı verilirse bu kararı duyurma, gerekli yerlerde (örn, bugzilla'da 2007'ye daha fazla hata almamak, farmı yedeklemek / kapatmak v.s. gibi) gerekli değişiklikleri yapma, planlama ve benzeri iş kalemlerini de "daha doğru olduğu" için "çekirdek ekibe" bıraktığımı söylemek istememdi.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, güzeldi...
-- 
S.Çağlar Onur <caglar at pardus.org.tr>
http://cekirdek.pardus.org.tr/~caglar/

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
-------------- sonraki bölüm --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: kullanılamıyor
Type: application/pgp-signature
Size: 197 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
URL: <http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/attachments/20081115/911f91bb/attachment-0002.pgp>


Gelistirici mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi