[Gelistirici] -debug paketleri

S.Çağlar Onur caglar at pardus.org.tr
7 Şub 2008 Per 23:21:50 EET


Selamlar;

2008'i derlemeyi farm'a bırakmadan önce -debug paketleri için bir politika belirlememiz gerekiyor. Seçenekler ve aklıma gelen sorunlar/olası çözümler şöyle;

Hali hazırda -debug paketi üretme işi PiSi içinde destekleniyor. Bu süreç şöyle işliyor (değişmedi ise, uzun zamandır kullanmıyorum);

Paket içinden gelen dosyalardan debug sembooleri --only-keep-debug ile strip ediliyor ve bu dosyanın içine senin debug sembolerin şurada işareti konuyor. Bu örneğin ld.so'nun debug semboleri çıkartılmış halinin içine senin debug sembollerin /debug/ld.so.debug içinde demek oluyor, -debug paketi pisi tarafından oluşturuluyor (bu path'e koyacak şekilde). gdb ve benzeri araçlar elf arkadaşların içinden bu yönlendirmeyi okuyup debug sembollerini düzgünce yüklüyor.

Burada 2 sorun var.

1. Daha önce -debug paketlerini depoda tutmak, maintain etmek v.s gibi işler çığrından çıkmıştı. Bunlar için 2. bir depo açmak ve bunları yönetecek kodu farm'a eklemek gerekiyor.

2. Normalde her paketin bizim flaglarımı aldığı varsayıyoruz (bazı paketlerin bunu iplemediğine eminim :P), debug sembollerinden adam gibi çıktı alabilmek için flaglarımızın sonuna "-g3 -ggdb" ekliyoruz. Fakat bizim flagları iplemeyen paketlerde (ki aslında bu -debug paketlerinin sorunu da değil, bu paketler düzeltilmeli) elde edilen debug sembollerinden aldığımız geri bildirim şu an ki "no symbol found" durumundan farklı değil.

Durum budur, öneri/görüş/v.s v.s?

Saygılar
-- 
S.Çağlar Onur <caglar at pardus.org.tr>
http://cekirdek.pardus.org.tr/~caglar/

Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
-------------- sonraki bölüm --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: kullanılamıyor
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
URL: <http://liste.pardus.org.tr/gelistirici/attachments/20080207/778fd110/attachment-0002.pgp>


Gelistirici mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi