[Linux] Re: boot olmuyor

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: poor leno (poor_leno@lycos.com)
Date: Wed 27 Nov 2002 - 20:18:51 EET


 Merhaba,
Eger makinana cd'den boot edilebiliyorsa linux cd'lerinin birincisini tak ve makinayi baslat. (Eger cd'den boot edilemiyorsa demek ki kurulum disketi kullanmissindir. Disketi makinaya tak bu arada linux cdsini de tak gerci cd'ye gerek olup olmadigini bilmiyorum). Makina acildiktan sonra gelen kurulum menusunde (gelecek linux'unki nasil bilmiyorum ama ben redhat kullaniyorum buyuk ihtimalle benzerdir) "linux rescue" (gelecek bunu nasil cevirdi bilmiyorum) secenegi varsa sec. Muhtemelen fonkisyon tuslari ile secilebiliyordur. (F1, F2...gibi). Ya da direkt olarak "linux rescue" yaz. Eger "linux rescue" secenegi yoksa muhtemelen "linux options" seceneginin altinda alt baslik olarak olabilir. Herneyse bir sekilde bu komutu yuruttukten sonra bilgisayar acilmaya baslayacaktir. Ve sistemi /mnt klasorunun altinda bir klasor olusturarak(adini hatirlamiyorum ama zaten bilgisayar nereye mount ettigini belirtecek) mount edecektir. Simdi sira "lilo" yu yuklemeye geldi. komut satirinda lilo
 yazip entera bastigin zaman buyuk ihtimalle konfigurasyon dosyasini bulamadigi icin hata verecektir. Bunun nedeni ise lilo ayar dosyalarini /etc 'nin altinda arayacaktir. Ama sistem /mnt klsaorunun altindaki bir klasore baglandigi icin asil /etc klasorunu yeri "/mnt/sistem/etc" olacaktir. Bu durumda "lilo --help" yazip lilo'nun paramaterlerine bakip, gerekli dosyalarini yerini parametreler yardimiyla belirtmen gerekecek. Benim hatirladigim konfigurasyon dosyasi icin soyle:
# lilo -c /mnt/sistem/etc/lilo.conf
Sadece birkac dosya icin bunu yapman gerekecek onlari da zaten hata mesajindan dogru hangi dosyalara oldugunu goreceksin ve yukaridaki komuta bir kac parametre ve dosya yeri eklemen gerekecek.
Eger lilo yerine grub kullandiysan sanirim onda da ayni seyler gecerli olacaktir. Yanlis hatirlamiyorsam grub'u tekrar yuklemek icin grub-install komutunu vermek gerekiyordu.
Tekrar makinayi baslattiktan sonra zaten logout olurken sanirim kendisi yeniden baslatiyordu, boot menusunun gelmesi gerekiyor.
Herneyse umarim yardimci olabilirim. Kolay gelsin.
-özgün.

--

On Wed, 27 Nov 2002 12:00:20 Zeki Celikbas wrote: > >Merhaba, > >3.2 gb hd p 133 makinaya Gelecek Linux 2.0 kurdum. Bilgisayar >uzerinde bundan baska isletim sistemi yok yani 3gb / ve 98 mb swap. >Boot bilgisinin mbr'ye kaydedilmesini istedim. Kurulum asamasinda >acilis disketi olusturmami istedi fakat yakinlarda disket olmadigindan >olusturmadim. Kurulum bittikten sonra sistemi boot ettigimde bilgisayar >acildi 5-10 dakikalik kurulumuda tamamladiktan sonra sistem kilitlendi. >Bundan sonraki sistemi her boot edisimde herhangi bir boot kaydinin >olmadigini soyleyip acilis icin bootable disk istiyor. Tekrar kurmak >istemiyorum acaba bu bilgisayari nasil acabilirim? >Zeki Celikbas > >----------------------------------------------------------------------- >Liste üyeliğiniz ile ilgili her türlü işlem için >http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz. > >Listeden çıkmak için: 'linux-request@linux.org.tr' adresine, >"Konu" kısmında "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. >----------------------------------------------------------------------- > >

_____________________________________________________________ Get 25MB, POP3, Spam Filtering with LYCOS MAIL PLUS for $19.95/year. http://login.mail.lycos.com/brandPage.shtml?pageId=plus&ref=lmtplus ----------------------------------------------------------------------- Liste üyeliğiniz ile ilgili her türlü işlem için http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz.

Listeden çıkmak için: 'linux-request@linux.org.tr' adresine, "Konu" kısmında "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. -----------------------------------------------------------------------


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.