[Linux-sohbet] RE: [Linux] Microsoft, Linux'a göz kýrptý

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

From: Emre Ersin (emreersin@baskent.edu.tr)
Date: Fri 28 Apr 2006 - 10:25:46 GMT


M$ kaz gelen yerden tavuğu esirgemez. Sonra gider kaz kümesini satın alır. Ben bu işi sevmedim.

  _____

From: linux-bounces@liste.linux.org.tr [mailto:linux-bounces@liste.linux.org.tr] On Behalf Of tolun tolun
Sent: Friday, April 28, 2006 11:48 AM
To: linux@liste.linux.org.tr
Subject: Re: [Linux] Microsoft, Linux'a göz kýrptý

Bence micros~1 artik ne nane yiyecegini sasirdi. Cunku bir anda kodlarini acmanin ellerindeki lolipop u baskalarina hediye etmek gibi birsey oldugunu dusunen zihniyet hala isbasinda...
 
Ne demek bu yani destek veriyorum ama Virtual 2005 in fiyatini soylemiyorum. Adam gibi bir firma olsa cikar kardesim boyle birsey yaptik ucretsiz ve acik kaynak kodlu veriyoruz. hos bu programcigi acik kaynak kodlu verse ne olacak isletim sistemi hala kapali hala kapali. Gecen gun birisi micros~1 un vistasi acik kaynak kodlu olacak dedi. Bir an durakladim olabilirmi acaba diye. Ama sonra karar verdimki acik kaynak sistemde onceden beri yol alan bir topluluk var ve buda linux camiasinda mevcut. Bir an micros~1 un yaptigi gibi dusundum "erken gelen oturur hesabi"... ewet acik kaynak sistemini ilk linux ve onceki agabeyleri uygulamaya baslamis ve burdada kalacaktir... Hepinize saygi ve sevgilerimi sunar en derin sevgilerimi iletirim... hepinizi seviyorum...
 
Alt Bilgi:
--------------
 Soru: micros~1 un Longhorn unun adi neden degistirildi bilen varmi?
 
 Cevap: Cunku "Longhorn" kelimesi hem ingiliz kulturune ait bir kelime hemde mitsubishi otomobil markasinin bir modelinin tescilli adidir...<;-)...
 
Yani wah micros~1 um wah.... artik neyi tescil ettirecegini sasirmis....
 
Tolun.
 
 
 

Erdal YAZICIOGLU <erdal.yazicioglu@gmail.com> wrote:

Microsoft, tek makinede çoklu iþletim sistemlerinin çalýþmasýna olanak veren Virtual Server 2005 R2 yazýlýmýna açýk kaynak Linux’u katýyor.
 
Microsoft’tan yapýlan açýklamada açýk kaynak iþletim sistemi Linux’un da Virtual Server 2005 R2’nin desteklediði iþletim sistemlerinin arasýna aldýðýný duyurdu. Þirket açýklamasýnda Linux desteðinin müþterilerin isteði üzerine saðlandýðý ve yazýlýmýn ücretsiz indirme þeklinde verileceði ifade edildi.
 
Virtualization’ adý verilen yeni teknolojide, tek bir sunucu iþletim sistemlerinin birçok farklý unsurlarýný ayný anda barýndýrýyor. Özellikle kurumsal kullanýcýlar tarafýndan tercih edilen bu teknoloji farklý iþletim sistemlerini bir araya getirilmesini saðlýyor.

Microsoft açýklamasýnda, Virtual Server 2005 R2’de Red Hat ve Novell Suse ürünlerinin kurulmasýný saðlayacak gerekli deðiþikliklerin yapýldýðý belirtildi. Microsoft, tek makinede çoklu iþletim sistemlerinin çalýþtýrýlmasý olan ‘virtualization’ teknolojisinin daha geliþmiþ uygulamalarý için Windows Hypervisor adlý bir ürünü 2007 yýlýnda piyasaya sürecek.

Kaynak: CNET.com

_______________________________________________
Linux mailing list
Linux@liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux

  _____

Love cheap thrills? Enjoy PC-to-Phone calls <http://us.rd.yahoo.com/mail_us/taglines/postman9/*http://us.rd.yahoo.com/evt=39666/*http://messenger.yahoo.com/> to 30+ countries for just 2¢/min with Yahoo! Messenger with Voice.

_______________________________________________
Linux-sohbet mailing list
Linux-sohbet@liste.linux.org.tr
http://liste.linux.org.tr/mailman/listinfo/linux-sohbet


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view Attachment view

---------

Bu arsiv hypermail 2.1.2 tarafindan uretilmistir.