[acik-duyuru] open office 3.0 cikti

---------

[acik-duyuru] open office 3.0 cikti

From: Mustafa Akgul <akgul_at_bilkent.edu.tr>
Date: Tue, 14 Oct 2008 11:41:49 +0300
Message-ID: <48F45B4D.9020207@bilkent.edu.tr>

OpenOffice.org topluluğu, kolay kullanımlı açık kaynak kodlu ofis yazılımının üçüncü büyük sürümünü duyurdu.
13 Ekim 2008 -- Paris'te yapılan açılış partisiyle beraber, OpenOffice.org hem 8. yıldönümünü, hem de 3.0 sürümünü kutluyor. Alanında lider olan verimlilik paketinin üçüncü büyük güncelleştirmesi ayrıca Mac OS X platformunda doğal olarak destekleniyor ve Mac kullanıcıları dahil herkese dağıtılıyor.
OpenOffice.org 3.0 basit bir verimlilik uygulamasından daha fazlasını sunuyor. Bu sürümle kelime işlemci, hesap tablosu, sunum, grafik, formül ve veritabanı yeteneklerini içeren temel bileşenler mevcuttur. OpenOffice.org 3.0 kurumsal şirketlerde, ofislerde, okullarda hatta evlerdeki kullanıcılarına paketlerini kendilerine göre yapılandırma özgürlüğü sunuyor.
Yüzbinlerce kişi tarafından indirilen OpenOffice.org'un önceki sürümleri, projenin popüleritesini kanıtlamakta. OpenOffice.org topluluğu yöneticisi Louis Suarez-Potts, pazarın büyüdüğünü ifade ederek, "Hükümetler ve kuruluşlar ardı ardına 'Açık Doküman Formatı'nı benimsiyor, eşzamanlı olarak OpenOffice.org'u da kullanıyor ve çok seviyorlar. OpenOffice.org 3.0 sürümüyle artık uygulama; MS Office ile daha uyumlu, yetenekli ve geliştirilebilir hale geldi" dedi.
OpenOffice.org Pazarlama Projesi yardımcı yöneticisi Florian Effenberger "OpenOffice.org 3.0'ın MS Access 2007 .accdb dosyalarının desteklemesi, VBA makro desteğinin geliştirilmesi ve yeni MS Office açık XML dosyalarını okuma özelliği ile hiç olmadığı kadar güçlü; hatta artık MS Office yazılımından gelen mirası değiştirmek daha kolay." dedi.
OpenOffice.org 3.0, doğal yeni görüntüsü, yeni başlangıç merkezi, yeni gösterge ekranı, yeni simgeleri ve kullanılabilirlik özellikleri ile gelmektedir. Buna bağlı diğer özellikler:
Writer (kelime işlemci)
* Düzenleme esnasında birden çok sayfa göstermeye olanak tanıyan yakınlaştırmalı kaydırma çubuğu* Yeni ve güçlü çoklu dil desteği* Geliştirilmiş not özellikleri* Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği
Calc (hesap tablosu)
* Tablo başına 1024'e kadar sütun desteği* Yeni ve güçlü eşitlik hesaplayıcı* Birden çok kullanıcı için yeni işbirliği özelliği
Draw (grafik çizim)
* Poster boyutunda grafik düzenleme yeteneği
Impress (sunum)
* Sunu içinde yer alan tablolar için düzenleyici
OpenOffice.org'un eklentiler için desteği OpenOffice.org 3.0 ile gelmeye devam ediyor. Impress sunucu konsolu, iş analitiği desteği, PDF içe aktarma, doğal PDF belgeleri oluşturma ve ek dilleri desteklemek amacıyla oluşturulan yeni yol farklı geliştiriciler tarafından özellik eklemek amacıyla kullanılabilir durumda.
OpenOffice.org Pazarlama Projesi Lideri John McCreesh "OpenOffice.org kullanıcıları, XHTML ve MediaWiki gibi web dillerini bilmeden Writer ile doğrudan web ve wiki belgesi oluşturma özelliğini kullanarak Web 2.0 dünyasına kolaylıkla giriş yapabilirler" dedi.
OpenOffice.org 3.0'ı indirmek için ,www.openoffice.org.tr adresini ziyaret edin.
İletişim Bilgisi:OpenOffice.org Türkiyebilgi [@] openoffice org tr

OpenOffice.org Hakkında
Openoffice.org Topluluğu öncü açık kaynak ofis verimlilik paketi olan OpenOffice.org'u geliştirmek, tercüme etmek, desteklemek ve değerini arttırmak amacıyla sponsor katılımcı ve gönüllülerin oluşturduğu uluslararası bir takımdır. OpenOffice.org'un öncü yazılım teknolojisi (UNO), geliştiriciler için kullanılabilir durumdadır.
OpenOffice.org MS Office eski dosya biçimlerini desteklemekle birlikte OpenDocument OASIS Standard Biçimini (ISO/IEC 26300) ve 100'ün üzerinde dilde ve çok sayıda işletim sistemi için kullanılabilmektedir. OpenOffice.org yazılımı GNU Genel Kamu Lisansı (LGPL) altında dağıtılmaktadır ve özel veya ticari herhangi bir amaç için ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

---
Her hangi bir nedenle acik-duyuru listesinden cikmak istiyorsaniz,
acik-duyuru-unsubcribe_at_acik-kaynak.org.tr adresine  bos/dolu bir mesaj atiniz.
Bir insanla yazismak gerekirse acik-duyuru-admins_at_acik-kaynak.org.tr adresine atiniz.
Received on Tue 14 Oct 2008 - 11:07:49 EEST

---------

Bu arsiv hypermail 2.2.0 tarafindan uretilmistir.