[linux-baslangic] Re: metin editörleri

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: poor leno (poor_leno@lycos.com)
Date: Mon 25 Nov 2002 - 03:44:34 EET


Merhaba,
"www.be.itu.edu.tr/kaynak/kaynak/" adresinde "vi" kullanimiyla ilgili oldukca basarili iki dokuman var. Sanirim onlar baya bir yardimici olur.
Bu arada vi editorunden degisiklik yaptiginiz dosyayi kayit edip de cikmak icin INSERT modundan cikip yani escape tusuna basip ":wq" yazmak. Eger kaydetmeden cikmak istiyorsaniz ":q!" yazin. (Cift tirnaklar yok). vi editorunde actiginiz bir dosyada degisiklik yapmak icin "i" tusuna basarak INSERT moduna girilir ve gerekli degisiklikler yapilabilir.
Gerisi dokumanlarda:)
Kolay gelsin.

--

On Mon, 25 Nov 2002 22:32:09 fatih wrote: > >Arkadaşlar size soracağım soru çok basit gelebilir ama yardımınıza >ihtiyacım var . >Ben , Mandrake 9.0 kullanıyorum ve bu konuda yüzlerce sayfa döküman >indirdim ve tabii hepsini okumadım henüz ama şu ana kadar kafanda ki bir >çok soruyada cevap buldum. Sizlerden gelen maillerden de bir çok püf >noktası kaptım. >Benim cevabını bulamadığım konu ( görende çok karmaşık sanacak ...) >konsolda çalışırken herhangi bir editor ile ( örneğin vi) açtığım bir >dosyada ( örn. mouse.conf) >değişiklik yaptıktan sonra kaydetme işlemleri ve metin editöründen >çıkarak tekrar konsola nasıl dönüldüğünü bulamamam. >Ben windows ' un aşırı basit sistemine alışmış olduğumdan ( >dosya-kaydet-çık vs..) konsol da metin editörü kavramı karışık geldi. >bukonuda yardımınızı rica ediyorum. > >----------------------------------------------------------------------- >Liste üyeliğiniz ile ilgili her türlü işlem için >http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz. >http://www.linux.org.tr/listeler.php sayfasina bakiniz. > >Listeden çıkmak için: 'linux-baslangic-request@linux.org.tr' adresine, >"Konu" kısmında "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. >----------------------------------------------------------------------- > >

_____________________________________________________________ Get 25MB, POP3, Spam Filtering with LYCOS MAIL PLUS for $19.95/year. http://login.mail.lycos.com/brandPage.shtml?pageId=plus&ref=lmtplus ----------------------------------------------------------------------- Liste üyeliğiniz ile ilgili her türlü işlem için http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz. http://www.linux.org.tr/listeler.php sayfasina bakiniz.

Listeden çıkmak için: 'linux-baslangic-request@linux.org.tr' adresine, "Konu" kısmında "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. -----------------------------------------------------------------------


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.