[basari-cg] Basarili Ornekler C.G. kosmaya basliyor...

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: Devrim GUNDUZ (devrim@oper.metu.edu.tr)
Date: Tue 18 Jun 2002 - 18:21:57 EEST


Herkese merhaba,

Artik calisma grubumuzu aktif hale getirmenin zamani geliyor.
"Gecen hafta, yonetim kurulu uyelerinin calisma gruplarinin islemesi ile
ilgili calisma grubu baskanlarindan bilgi aldigi bir toplanti yapildi.
Calisma grubunun bugune kadar neler yaptigi, ileride neler yapmayi
planladigi ve bu yonde yonetim kurulundan beklentilerinin anlatilmasi
istendi." (seminer-cg listesinden)

Asagida, yapilacaklari ve yapilmislari bulabilirsiniz.

--

Calisma Grubumuzun amaci: * Basarili ornekleri toplama, webden bunlari sunma * Bu yazilimlari/calismalari ortaya cikaran kisileri bir araya getirip, olasi yeni projelerde yardimci olmalarini saglamak.

Bugune kadar ne yapildi?

* Her calisma grubuna yapildigi gibi bir e-posta listesi acildi. * EMO'nun destegi ile, basari.linux.org.tr icin EMO sunucusunda web sayfasi bulundurma imkani saglandi. * Gecici bir web sayfasi oluturuldu, ancak gelen onerilerle bunun degistirilmesine karar verildi. * ilk toplanti, 1. Linux ve Ozgur Yazilim Senligi'nde 36 kisinin katilimi ile yapildi. * Ayni senlikte, senligin 1. ve 4. gunlerinde 6 adet basarili ornege sunus imkani saglandi.

ileride yapilacaklar: * Web sayfasi sekillendirilecek. 2 bölümden olusacak. Birinci kIsIm, birazdan yazilacak. 2.kisimda ise küçük paragraflar halinda yapilan is tanitilacak. * Duzenlenecek seminerler cercevesinde sunumlara devam edilecek (inet-tr, Akademik Bilisim, Ozgur Yazilim Senligi, Internet Haftasi, vs)

Su anda, YK'dan tek gereksinmemiz bir web tasarimcisi. Bunun icin ayrica listelere bir duyuru yapilacak.

En onemli kisimlardan biri, web sayfamizin nasil yapilandirilacagi. Bunun icin birkac ornek degerlendirildi ve asagidakinin listeye onerilmesi uygun bulundu:

* Giris yazisi * Firma/kisi/kurum genel tanitimi * Soru : Ozgur yazilimlara bakis aciniz * Soru : Linux'u neden tercih ettiniz? * Soru : Projenin hangi kisimlarinda Linux ya da baska bir Özgür Yazilim kullandiniz? * Soru : Linux tüm gereksinimlerinizi karsiliyor mu? * Sonuc

Liste uyeleri, bir basarili ornek ile baglanti kurarlarsa, lutfen bunu benimle ve YK'da bizden sorumlu uye olan ilker Gokhan ile bildirebilirler mi?

Olasi elestiri/yorumlariniza acigim.

Saygilarimla.

--

Devrim GUNDUZ

devrim@oper.metu.edu.tr devrim.gunduz@linux.org.tr

Web : http://devrim.oper.metu.edu.tr -------------------------------------

----------------------------------------------------------------------- Liste üyeli?iniz ile ilgili her türlü i?lem için http://liste.linux.org.tr adresindeki web arayüzünü kullanabilirsiniz. Listeden çikmak için: 'basari-cg-request@linux.org.tr' adresine, "Konu" kisminda "unsubscribe" yazan bir e-posta gönderiniz. -----------------------------------------------------------------------


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.