Eveet Beklenen An Geldi.......

Bu gün Bilişim 2000'deyim, ilk izlenimim önceki yıllara oranla daha derli toplu, organize olması, teknolojinin yardımıyla Türkcell'den çevirdiğimiz bir numara ile (biz herşeyin en iyisini biliriz ya... bekliyorum ki çevirdiğim numaradan bir allahın kulu bana yanıt verecek) görevli arkadaşın "önünüzdeki turnikede yeşil ışık yandı ya daha ne bekliyorsunuz" uyarısı ile arkadaşımla birlikte attık kendimizi çağdaş dünyaya.

Bir kere İnterpro'nun bu yıl ilk olarak CeBIT ile ortaklığı, hem zenginlik açısından, hem sunuş açısından geçen yıllara oranla çok büyük bir fark yaratmış, eminim önümüzdeki yıllarda şayet Tüyap da biraz yatırımlarda cömert davranırsa, insanlar ana binaya eklenmiş (gerçi çok iyi başarılmış) çadırda değil de Hanover'de olduğu gibi büyük bir veya birkaç yerleşik alanda fuarı izleme olanağı bulabileceklerdir. Bir olumlu taraf da, firmaların promosyon satışları yoktu, neydi o geçen yıl bir firma standının önünde binlerce gencin indirimli yazıcı almak için oluşturduğu kalabalık, vapur iskelesi gibi ileri gidemezsin geri dönüş yok....

Gelelim işimize: Bütün standlarda hem takdim, hem müşteri ile ilgilenme gerçekten rahat ilişkiler içindeydi, hiçkimse kolumdan tutup, veya önüme çıkıp ürün veya hizmetini anlatmaya kalkışmıyordu, herşey gerektiği gibi idi, hatta canlı kapalı devre televizyon yayın yapan sunucular bile seslerini rahatsız etmeyecek düzeyde tutmuşlardı.

Kalabalık bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi, çoğunlukla bireysel iletişim (GSM telefonları), donanım, kurumsal iletişim hizmetleri(uydu ve ilgili hizmetler), içerik hizmetleri alanlarında yoğunlaşmaktaydı, yine Yazılım Dünyası'nın 6 numaralı salonu daha bir tenhacaydı, ama bu işin doğasında olan birşey, çünkü bu hizmetlerin kullanıcıları çoğunlukla şirketlerin bilgiişlem yöneticileri, ve onlar da sayıca azlar. Bu bölümde sessiz sedasız ilgilendikleri standlarda uzun uzadıya yetkililerden bilgi alacak zaman bulabildiler.

Ancak, söylemeden geçemiyeceğim herzamanki gibi: bu ülkenin bilişimde ilerlemesine küçümsenemiyecek katkıları olan ve çoğunlukla amatör ruhla çalışan, Linux dünyası emekçileri ile benim gibi bireysel çalışan danışman ve uygulama geliştiricilerin, böylesi pahalı organizasyonlarda yer almaları olanağı hiçbir zaman beklenemez.

Yetişmekte olan kuşaklar için kaçırılmaması gereken bir olay Bilişim 2000, gönül ister ki Anadolumuzun uzak köşelerindeki nice becerikli ve hevesli gençler de bu olayları görebilseler, diğer çalışanlarla sosyal ilişki kurabilseler.

O günlerin de uzak olmaması dileğiyle

Sağlıcakla kalın

Kemal Gençay

Bu yazıya sitemden de erişebilirsiniz http://168.144.95.52