[LINUX:23241] SUMM: LAN'i 1 km oteye nasil goturduk

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

From: Serdar KOYLU (skoylu@altavista.com)
Date: Thu 21 Dec 2000 - 14:13:54 EET


Selamlar..

Listedeki degerli gorusler icin, oncelikle yazan herkese sonsuz tesekkurlerimi sunarim. Pahali filan ama en iyi cozum Telsizle oluyor. Kablo ile vs. bogusmuyorsunuz. Hiz mukemmel. Fakat musteri "Telsiz muhabere istemezuk! Guvenlik yetersiz !" Deyince mecburen kablolu cozumler aradik. DSL Modemler vs. var fakat fiyatlari ve hizlari pek uygun degil. Bizde daha enteresan bir sey yaptik.

615 ... 695 MHZ TX, 520 ... 600 MHZ RX Frekanslarinda calisan 4 UHF T/R devresi kullandik. Her devre iki module sinyal ile, 10.8 MHz ve 14.2 MHz ile ikiser bit tasiyor. FSK icin PHILIPS'in NE564 IC'sini kullandik. Hepsini tek bir koaksiyal kabloya bindirdik. ne.c uzerinde biraz oynayarak, Linux makina icin bir de driver hazirladik. Hurdaliktaki 486DX4'ler de ise yaradi. Toplam maliyet, 800 $ civarinda, 486'lar ve kablo haric.

Sonuc = Yaklasik 12 MB/S hiz. Yasasin Linux.. Neden mi ? Boyle bir sistemde en onemli sorun gelen ve giden datalari networke uydurmaktir. Oysa biz hazir Layer 2 suruculeriyle isi hallettik. Layer 3 ve 4 islemleri zaten Linuxta hazir. FreeSCO isi mukemmelen halletti. Su an sistem test asamasinda. Ama neticeler son derece yuz guldurecek cinsten. Simdi bu cozumu ticarilestirmeyi dusunuyoruz, Eger olursa, inadina WinXX driveri olmayacak :)) M$ ugrassin kendi yazsin...

Saygi ve sevgiler..

Find the best deals on the web at AltaVista Shopping!
http://www.shopping.altavista.com

 
 Listeden cikmak icin:
          unsub linux
 mesajini listeci@bilkent.edu.tr adresine gonderiniz.
   Lutfen Listeci icin MIME / HTML / Turkce Aksan kullanmayin.
 Listeci arayuzu: http://listweb.bilkent.edu.tr/yardim/bilkent/linux.html
 Liste arsivinin adresi: http://listweb.bilkent.edu.tr/


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b29 tarafindan uretilmistir.