ANKARA TOPLANTI RAPORU-Duzenlendi

---------

New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

Subject: ANKARA TOPLANTI RAPORU-Duzenlendi
From: r tolga (tolga@www.soc.metu.edu.tr)
Date: Mon 09 Aug 1999 - 20:31:53 EET DST


Format bozuklugu icin ozur. yazdirilabilecek sekilde yeniden
gonderiyorum.
Herkese iyi calismalar.

-- 
 + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
+ R. Tolga Korkunckaya                        +
+  METU-Dept. of Sociology                    +
+ http://www.soc.metu.edu.tr/wfaculty/wtolga  +
 + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

TURKIYE LINUX KULLANICILARI GRUBU 08.08.1999 BILISIM '99 HAZIRLIK TOPLANTISI ANKARA TOPLANTI SONUC RAPORU

Turkiye Linux Kullanicilari Grubu'nun Bilisim '99 fuarinda temsil edilmesine yonelik hazirlik calismalari toplantilarinin Ankara'da duzenlenen son toplantisi 08.08.1999 da Ankara Universitesi Cop restoranda saat 10:30'da basladi. Toplantiya Istanbul Grubundan bes (5) kisi olmak uzere toplam 19 kisi katildi. Toplantiya katilanlarin isim listesi raporun sonunda EK1'de verilmistir.

Toplanti Gundemi Uyelerin karari dogrultusunda su sekilde belirlendi.

1. BILISIM '99 (Oncelikli Konu) 2. DERNEKLESME

1. BILISIM '99 ===============================================================================

Bilisim 99'da linux.org.tr'nin temsil edilmesine yonelik linux-y listesinde ortaya konan oneriler basta olmak uzere uyelerin bunlarin disinda onerileri olup olmadigi soruldu. Tartismalar sonunda alt basliklar su sekilde belirlendi: 1.1. T-Shirt Basimi ve Satisi 1.2. CD-Basimi Dagitim Secimi 1.3. Stand Grubunun Belirlenmesi 1.4. Stand Etkinlikleri 1.5. Stand icin gerekli malzemenin tedarik edilmesi

1.1. T-Shirt Basimi ve Satisi

T-Shirt hazirlanmasi ve basimi konusunda linux-y listesi araciligi ile uyelerin o ana kadar gerceklestirmis olduklari calismalar gozden gecirildi. Uye Baris HASDEMIR'in hazirlamis oldugu ve toplanti oncesi dagitilmis olan t-shirt dizaynlari uzerine uyeler gorus bildirdiler. Giray DEVLET'in onerisi uzerine arka taraftaki logonun daha buyuk yapilmasi karari alindi. T-shirtler uzerine bir fikir birligine varilamamasi ve o ana kadar yapilmis calismalarin somut orneklerinin elde bulunmamasi nedeni ile Mustafa AKGUL'un onerisi uzerine logo ve baski uzerine calisacak bir alt grubun kurulmasina karar verildi. Bu alt grup asagidaki isimlerden olusmaktadir.

HASDEMIR Baris GURLER Korhan CETIN Gorkem KOMUR S. Yavuz KORKUNCKAYA R. Tolga

Alt grup gerekli dizayn calismalarini yurutmek, ve baski icin gerekli arastirmayi yapmakla sorumludur. Grubun Goz onune alacagi temel kriterler:

- T-Shirtlerin uzun sure giyilebilecek kalitede olmasi - Yaptirilacak Bedenler konusunda karar vermek - Dizaynda sadece Bilisim '99'u hedeflemeden genel olarak kullanilabilecek ve daha sonra org.tr'ye ekonomik gelir saglayacak sekilde satilabilecek bir sonuca varmak - Yaptirilacak t-shirt sayisini belirlemek

Bu arada Gorkem CETIN'in Gelecek A.S adina yaptigi sponsorluk teklifi uyelerce tartismaya acilmistir. Gelecek A.S 100 adet t-shirt'un geliri org.tr ye kalmasi sarti ile sponsorlugunu ustlenmek istemistir. Gelecek A.S buna karsilik olarak t-shirtte ya "LINUX ILE GELECEGE" ya da "www.gelecek.com.tr" yazili bir kucuk reklamin bulunmasini teklif etmistir. Konu uyelerce tartismaya acilmis ve arka tarafta LINUX ILE GELECEGE yazisinin kullanilacak logo altinda yeralmasina oybirligi ile karar vermis ve Gelecek A.S'nin teklifini kabul etmistir.

Alt grup Cuma gunu 14.08.1999 Gunu linux-y listesine calisma raporu sunacaktir.

1.2. CD Basimi ve Dagitim Secimi

Bastirilacak CD'nin hangi dagitimi icerecegi yonunde uzun tartismalar gecmistir. Bu tartismalarin sonunda Turkuaz Linux Dagitiminin gelisimi ve Turkiye'de var olan mevcut RPM paket yonetimi kullanan dagitimlarin potansiyeli goz onune alinarak RedHat 6.0 veya Mandrake 6.0 dagitimlarindan birisi uzerinde karar verilmek uzere bir alt grup olusturulmustur. Turkuaz Linuz'un gelisiminin durmus olmasi icerdigi paketlerin eskimis olmalari ve guncelleme icin yeterince zaman ve isgucunun bulunamamasi nedenleri ile Turkuaz dagitimi tercih edilmemistir. Alt grup su isimlerden olusmustur. BOSTANCI Murathan BUYUKBASARAN Tahir CETIN Gorkem CEVIK Cem DEVLET Giray ERDOGAN Kadir KOMUR S. Yavuz KORKUNCKAYA R. Tolga SERAL Devrim

Sonuc olarak CD'ye koyulacak dagitim konusunda alt grup karar verecektir. Gerekiyorsa guncelleme yapilacak ayrica Dagitimlarla iletisime gecilecek ve guncellenmis bir ISO imaj bulunabilirse kullanilacaktir.

Alt grup CD ile birlikte verilecek bilgi brosurunu de hazirlamakla yukumludur. CD Windows'da AutoRun ozelligi Linux icin ise bootable olarak hazirlanacaktir. AutoRun ozelligi CD'nin icerisine konulacak Turkce Kurulum Kilavuzunu acacak sekilde tasarlanacaktir.

El ile basilacak CD lerde ise farkli Dagitimlar bulundurulacaktir. Bunlarin arasinda Turkuaz'a agirlik verilecektir.

Bos CD temin etme konusunda Ozan OZKARA calistigi sirket ile konu uzerinde gorusecek gerekirse sponsorluk sistemi devreye sokulacaktir.

CD toplu basimi konusunda yine Ozan OZKARA ve Murathan BOSTANCI gerekli yerlerden fiyat alacaklardir. (Bu islem icin son tarih 10.08.1999 aksamidir. Bu tarihte fiyatlari listeye postalayacaklardir.)

1.3. Stand Grubunun Belirlenmesi

Fiziksel yakinlik ve ulasim sorunlarinin asilabilmesi acisindan ev sahipligi yapacak olan Istanbul Grubu stand organizasyonunu ustlenmislerdir. Bu konudaki tum yetki kendilerine devredilmistir.

1.4. Stand Etkinlikleri

Yine ayni sebeplerden dolayi ev sahibi Istanbul grubu bu etkinliklerin organizasyonunu ustlenmislerdir. Gerekli arastirma yapilacak ve eger mumkunse dev ekran kullanilarak Linux Kurulumu gerceklestirilecek, belirli bazi programlarin demo gosterileri yapilacaktir. Bu konudaki tum yetki ve sorumluluk Istanbul grubuna devredilmistir.

1.5. Stand Malzemelerinin Temini

Standda kullanilmak uzere Turkiye Linux Kullanicilari Grubu yazisini ve Sponsor isimlerini tasiyacak olan Afisin hazirlanmasi ek gorev olarak t-shirt grubuna verilmistir.

Stand'da kullanilacak makineler Giray DEVLET tarafindan ve Istanbul Grubu uyeleri tarafindan saglanacaktir. Murat KOC arkadasimiz da makine temini konusunda sorumluluk almistir. Makinelerden birisi uzerinde Turkuaz Dagitiminin digerinde ise dagitilmasina karar verilecek olan dagitimin yuklenmesine karar verilmistir. Bu konu ile ilgili olarak yine Murat KOC arkadasimiz sorumluluk almistir.

2. DERNEKLESME ===============================================================================

Derneklesme konusu toplantida ele alinmis ve linux-y listesinde dile getirilen goruslerin tartismasi ile baslamistir. Mustafa AKGUL listede gecen TRUUG catisi altinda yapilanma konusuna aciklama getirmek uzere bir konusma yapmistir. Buna gore TRUUG catisi altinda TRUUG'a bagli degil TRUUG'un sahip oldugu imkanlari kullanma acisindan (mekan, iletisim noktasi vs.) yaklastiklarini belirtti. Ayrica kendisi bu yapilanmanin bir bagimlilik degil linux.org.tr adina bagimsiz bir bunyeye kavusuncaya kadar gececek bir gecis sureci olarak dusunuldugunu belirtti. Ayrica daha once TBD catisi altinda bu tur bir girisimin baslatildigini fakat TBD yoneticilerinin isteksiz davranislari sonucu bu girisimden vaz gecildigini de ifade etti. Yavuz Selim KOMUR arkadasimiz tarafindan sunulan "Derneklesme onerisinin Yonetim Kuruluna iletilmesi, yonetim kurulunun da bu yonde bir karar almasi sonucu somut olarak surecin baslatilmasi" onerisi tartismaya acildi ve buyuk oranda kabul gordu. Karsi gorus olarak Giray DEVLET arkadasimiz Yonetim Kurulunun karar alma yetkisinin olmadigini belirtti. Bu tartismanin cikis noktasi olarak daha once linux-y listesinde gecen Yonetim Kurulunun secimi uzerine tartismalarin son bulmasi amaciyla Yavuz Selim KOMUR arkadasimiz bir oneri sundu: Toplantida bulunan arkadaslarimizin linux.org.tr' ye olan ilgilerinin toplantiya gelmeleri ile kanitlandigini, tartismalara son verilmesi acisindan toplantida istek belirten kisilerin Yonetim Kuruluna Dahil edilmesi yonundeki onerisine R. Tolga Korkunckaya arkadasimiz, fiziksel olarak toplantiya katilma durumu bulunmayan kisilere bir haksizlik olacagi, var olan tartisma ortaminin ayni hatanin tekrari ile alevlenecegi yonunde gorus bildirerek itiraz etti. Bunun uzerine gorus bildiren arkadaslarimiz sonuc olarak su kararlara vardilar.

a. INETTR99 sirasinda toplanacak linux'a gonul veren arkadaslarimizin da katkisi ile yeni bir Genel Kurul yapilmasi,

b. Bu sure zarfinda varolan Yonetim Kurulunun gorevine devam etmesi ve Genel Kurul hazirliklarini yapmasina,

c. Genel Kurula kadar gececek sure icerisinde Yonetim Kurulunun Derneklesme yolunda ilk somut adimlari atmasina,

d. Yine bu sure zarfinda Yonetim Kuruluna Dernek Tuzugunun Hazirlanmasi konusunda; kanunlarin incelenmesi, ornek tuzuklerin elde edilip yorumlanmasi, ilgili kisiler ile temas kurulup bilgi alinmasi ve bu konularda Yonetim Kuruluna geri bilgi aktarimi saglanmasi amaci ile bir alt grup kurulmasina

karar verilmistir.

TUZUK Alt grubu su isimlerden olusmaktadir.

Burak DAYIOGLU Gorkem CETIN Kursat Tuncer R. Tolga Korkunckaya Ethem Derman

Toplantida belirlenen grup ve alt-gruplar sadece toplanti uyelerinden olusturulmustur.(*) Ancak Gruplar disariya kapali olmayip linux'a gonul vermis olan fakat belirli sebeplerle toplantiya katilamayan arkadaslarimiz calismak istedikleri grup veya alt-gruplara linux listesi araciligi ile dahil olabileceklerdir. Bu konudaki basvurular lutfen grup uyelerinden birisine ya da listeye dogrudan olarak yapila.

Ayrica toplantida toplanti notlarinin tutulup linux@bilkent.edu.tr adresinde yayinlanmasina karar verilmistir. Bu gorevi R. Tolga Korkunckaya ustlenmistir. Dolayisi ile toplanti notlarinda meydana gelebilecek hatalardan ve eksikliklerden yalnizca kendisi sorumludur.

(*) Tuzuk Grubundaki Burak Dayioglu, Kursat Tuncer ve Ethem Derman arka daslarimiz toplantida olmamalarina ragmen halihazirda boyle bir calisma yuruttukleri icin giyablarinda gruba dahil edilmislerdir.

EK 1. TOPLANTI KATILIM LISTESI (SOYAD-ALFABETIK) ===============================================================================

AKGUL Mustafa AKSOY Ahmet AYDIN H. Ismail BOSTANCI Murathan BUYUKBASARAN Tahir CETIN Gorkem CEVIK Cem DEVLET Giray ERDOGAN Kadir EVRIN Volkan GURLER Korhan HASDEMIR Baris KOC Murat KOMUR S. Yavuz KORKUNCKAYA R. Tolga OZKARA Ozan OZLEM L. Seza SERAL Devrim SISECI N. Ersen

EK 2. TOPLANTIDA UYELERE DAGITILAN BELGELER ===============================================================================

1. Istanbul Grubunun 31 Temmuz 1999'da yapilan toplantisinda aldiklari karar metni cogaltilarak uyelere dagitilmistir.

2. Doruk FISEK tarafindan 26 Temmuz 1999 tarihli Yonetim Kurulu tartismalarina aciklik getiren e-postasi cogaltilarak uyelere dagitildi.

3. Baris HASDEMIR tarafindan hazirlanan t-shirt duzenlemelerine yonelik web sayfasi cogaltilarak uyelere dagitildi.

TESEKKUR ===============================================================================

Toplantimiza katilan tum arkadaslarimiza, ozellikle Istanbuldan kalkip gelen Istanbul grubuna, linux-y listesinde gorus belirterek katkida bulunan herkese ve ozellikle ev sahipligimizi yapan Ankara Universitesi Linux'culara gonulden tesekkurlerimizi sunariz.

Listeden cikmak icin: unsub linux mesajini listeci@bilkent.edu.tr'a gonderiniz. Lutfen Listeci icin MIME / HTML / Turkce Aksan kullanmayin. Liste arsivinin adresi: http://listweb.bilkent.edu.tr/


New Message Reply About this list Date view Thread view Subject view Author view

---------

Bu arsiv hypermail 2b25 tarafindan uretilmistir.