Web de veritabani

Bilgi Kuflu (bilgi@bilgiyayinevi.com.tr)
Thu, 25 Jun 1998 11:03:06 +0300


Webde veritabani tartismalarinda benim de tuzum olsun istedim. Su anda tam bende MySQL ile ugrasmaktayim. Son derece suratli oldugunu soyleyebilirim. Birden çok CPU'yu da destekliyor. ANSI SQL ve ODBC 2.5 uyumlu. 2000 yili sorunu yok. Daha detayli bilgi icin  General MySQL information adresine bakabilirsiniz. Diger database'lerle guzel bir karsilastirmasi da  Functionality & limitation information for many database servers. adresinde var.

Tek karsilastigim sorun Turkce sortta (zannedersem ayni sorun butun databeseler icin gecerli). Icinden bircok dil (Latin 1, Latin 2, German,  Czech, Swedish,...) icin siralama secenegi cikiyor ama Turkce yok. Bunun icin basit bir Turkce sort tablosu tanimlanmasi gerektiginden bahsediliyor, ama ben henuz bu basit tablonun nasil tanimlanacagini kavramis degilim (MySQL kullanipta Turkce sort icin bu tabloyu tanimlayan varsa, bana da yollarsa sevinirim.)

C, C++, Java, Perl API'leri mevcut. Bunun disinda binary olarak kurulumu kolay. Source olarak compile etmek isterseniz Linux Threads'e gerek duyuyor (Multiple CPU destegi icin). Yukarida verdigim adreslere bakarsaniz daha detayli bilgi alabilirsiniz.

--
=======================================================================
Bilgi Kuflu                           mailto:posta@bilgiyayinevi.com.tr
Bilgi Yayinevi                        http://www.bilgiyayinevi.com.tr
=======================================================================